I dag har jeg så vanvittig mye jeg skal få unnagjort. Nesten alt som skal gjøres, er innendørs, som å støvsuge, vaske tøy og andre morsomme ting. Og det blir jo enda mer morsomt når det er superfint vær ute.. Været har vært helt supert de siste dagene, og jeg har jobbet kveld hver dag, så i dag skal vaskingen gjøres i full fart, for så å ut i sola.
Joda, i sommer skal jeg gjøre noe som jeg ser for meg blir sinnsykt skummelt, samtidig som det kan bli kjempemoro! Det at noen kan stole såpass mye på meg og mine så ganske godt bortgjemte fotoferdigheter, er helt sykt.

Heldigvis har jeg jo hele media-squadden min der, fra vi alle gikk media på videregående. Hvis dere ikke har skjønt det, ut i fra teksten og overskriften, så har det seg jo da slik at jeg skal ta bryllupsbilder for ei venninne. Gruer livskiten ut av meg, fordi jeg føler det er såpass viktige bilder - og det at jeg skal ta dem, shit asså! Men men, jeg gleder meg også, blir nok helt topp!
Hellluuu. Været i dag har vært helt fantastisk! Hoppa rett i shortsen og dro med meg pledd, puter og bok ut på verandaen etter jobb. Ble ikke lange lesestunden før jeg sovnet; og deretter våknet knallrød på den ene siden av ansiktet. Hadde kanskje vært en ide å kjøpe med meg solkrem hjem i dag da dama på Vita spurte om jeg hadde solkrem. Jeg bare "jaja har det", visste jo selvfølgelig at jeg ikke hadde det, men det var ikke noe jeg hadde så veldig lyst til å bruke penger på der og da. Ser nå at dette var et dårlig valg fra min side.
Juhuuu. Det er fredag og guess what?! Jeg har fri, både i dag og i morgen. Vanligvis holder jeg på å bli sprø når jeg har fri, rastløs og lite å finne på. I dag derimot; jeg har vaska hele leiligheten, bortsett fra badet som står for tur. Dagen har flydd, og nå er det på tide å lage middag. God helg.
God morgen! Ny uke, nye muligheter, er det ikke det de sier? I dag våknet jeg med tidenes hodeverk, og akkurat nå drikker jeg kaffe som en galning for å prøve å bli kvitt hodeverken før jobb. Det er mandag og det betyr nye varer på jobb, beste dagen i uka å jobbe!

Helgen har gått vanvittig fort og jeg kan ikke huske sist jeg fikk så mye ut av helga. Fredagen gikk til jobb, handling av grill, og vi gikk et par turer i skogen. Lørdagen stod vi opp grytidlig for å ta turen til Preikestolen. Etter rundt fire timer i bil var vi fremme for å gå. Det var en sinnsykt fin tur og vi var veldig heldige med været, strålende sol hele dagen. Deretter var det jo da igjen en lang biltur hjem, vi var hjemme rundt klokka ni på kvelden, kasta oss rundt og dro videre på innflytningsfest.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det er ikke ofte det skjer, men nå har jeg frihelg og den skal utnyttes! Etter jobb i dag tok vi oss en kjapp tur på heia for så å kjøre ned på Europris og kjøpe en grill, med dette været som vi hadde i dag måtte det jo grilles.

I morgen tenkte vi å ta en spontantur til Preikestolen. Først noen timer i bil, så noen timer opp og ned til Preikestolen, så en god del timer hjem igjen. Morrrro. Bortkasta, hele dagen ryker jo, neida, jeg har alltid hatt lyst til å ta turen dit, gleder meg!!
Jeg syns faktisk det er helt tåpelig at studenter som fortsatt bor hjemme ikke får noe som helst i stipend. Selvfølgelig vil studenter som bor for seg selv trenge en smule mer penger enn en student som bor hjemme. Men likevel kunne hjemmeboende studenter fått litt stipend, ettersom man må ut med store summer for å få kjøpt det man trenger av skolebøker og annet. Noen trenger også betale for transport til skolen, enten om det er bensin, eller om det er busskort, stort sett like dyrt uansett. 

(Og bare for å påpeke noe - buss er faktisk ikke noe særlig billigere enn å kjøre bil, et månedskort koster ca 500 kr, og selv fyller jeg bensin for ca 600 kr i måneden, kjører utrolig mye, så jeg vil si at det faktisk er billigere å kjøre, så lenge man parkerer gratis på skolen, kommer selvfølgelig ann på bil osv.)

Det er heller ikke bare bare for en student å skaffe seg en deltids- eller ekstrahjelpjobb. I løpet av de første ukene som student hadde vi kurs med forskjellige forelesere, studeveiledere osv. og alle sa det samme; nemlig at de ikke oppfordret noen av oss til å ta en deltidsjobb, for det kom til å gå ut over studeiene og var ikke til å anbefale. Men hvordan skal man da klare å betale for seg uten stipend? Og for å kunne få stipend må man heller ikke tjene mye penger, for tjener man for mye penger ved å jobbe vedsiden av skolen, mister man stipendet.

Første semester (første halvåret på skolen) har for eksempel jeg brukt 3500kr på skolebøker, noen av dem er til og med kjøpt brukt og dermed billigere, har også kun kjøpt de bøkene som går inn under «obligatorisk pensum», i og med at vi skal ha rundt fem nye bøker neste halvår også, må jeg vel spytte ut 3000kr til. (Og ja det måtte jeg).

Hvordan skal en student som ikke får stipend eller har en jobb vedsiden av studiene betale for dette? Bare fordi man bor hjemme vil ikke det si at man får penger av foreldrene. Selv kan jeg ikke huske sist jeg fikk penger av verken mamma eller pappa. Men så er jo jeg så heldig å ha en jobb, men jeg merker selvfølgelig at det går utover studiene og noen ganger må jobb prioriteres fremfor skolen, og det er faktisk ikke greit, men hvilket valg har jeg? Om jeg ikke jobber, da vil jeg neppe få råd til bøkene jeg trenger. 

Hvorfor får ikke studenter som bor hjemme stipend? Det trenger ikke være store summen, men et lite bidrag hadde vært til stor hjelp! Selv syns jeg det er merkelig, og en smule tåpelig. Men nå bor jo ikke jeg hjemme lengre, men kan like vel ikke få stipend, i og med at jeg jobber for mye. 

Nå til høsten blir det heltidsstudie og fulltidsjobb, dette kan bli spennende.
Jeg har alltid sagt til mams at når jeg flytter for meg selv, skulle jeg alltid ha roser. Jeg elsker roser.I helgen hadde jeg leiligheten for meg selv og stelte derfor i stand til et lite innflytningsvors med jentene på lørdagen. Vi hadde det superkoselig og jeg fikk masse blomster. To nye buketter med roser, og en elefant-plante (vet de heter noe med elefant, grønn plante) som jeg aaaaalltid har hatt lyst på. Har alltid hatt et godt øye til grønne planter. Fikk også enda ei ananaspute og et ananasforkle - someone knows me well.

Det viste seg jo også da at Merete hadde snakket med mams og fått beskjed om å ikke kjøpe vanlig potteplante til meg - for de tar jeg jo bare livet av.. og de hadde derfor fått beskjed om å kjøpe en grønn plante, for de har jeg sålangt klart å holde i livet.
God morgen! Omtrent slik har frokosten min sett ut nesten hver dag, de to siste ukene. Vannmelonen varierer, av og til en smoothie, eller yoghurt. Men jeg har blitt så sinnsykt glad i tortillalefse med egg og skinke, og ikke minst avokado! Det smaker helt fantastisk, og det er kjempelett å lage - passer jo bra, jeg er helt elendig på kjøkkenet!

Og jeg har en tendens til å spise det samme hele tiden hvis jeg først finner noe godt. Frokosten er det største problemet, bruker et kvarter hver morgen på å bestemme meg for hva jeg skal lage.

Ha en fin dag!
Helluuu. Det var helt fantastisk å våkne i dag og vite at det var fri, og vi fikk jo til og med fint vær med på kjøpet!

Har fått vanvittig mye ut av dagen. Tidenes frokost, fått sett litt serier (hah, mye ut av dagen du liksom; tv er tingen), gått tre skogsturer og spist på Fabriken. Ja, jeg skrev ikke feil, Fabriken, med en k. Koseligste bakeriet/pizzeria(?) i hele bygda. Love it!

Joda. Jeg og Christoffer har labbet tur som gale i dag. Det er en app som heter Trimpoeng hvor man kan melde seg på diverse greier, for eksempel Milevis med bygda - som treningssenteret Cardio24 arrangerer. Man får forskjellige poeng, ut i fra hvor lange turene er og "sjekker inn" når man er på et spesielt sted på de forskjellige turene. Vi skulle igrunnen bare ta en liten gåtur, men så tok det jo helt av. Var like før jeg gikk i bakken mot slutten, siste turen vi tok var rett opp ei vanvittig skråning, bare fjell, kanta trær og masse mose man sank langt nedi - ikke visste vi helt hvor vi var eller hva vi hadde begitt oss ut på, men vi kom oss frem og ikke minst hjem igjen..


Ditt navn her
Her kan du skrive om deg selv eller hva du vil.


Legg meg til som venn
Arkiv


· September 2017 · August 2017 · Juli 2017 · Juni 2017 · Mai 2017 · April 2017 · Desember 2016 · Mai 2016 · April 2016 · Mars 2016 · Februar 2016 · November 2015 · Oktober 2015 · September 2015 · Juli 2015 · Juni 2015 · April 2015 · Mars 2015 · Februar 2015 · Januar 2015 · September 2014 · August 2014 · Juli 2014Kategorier


· Blogg · Diverse · Film · Foto · Hverdag · Instagram · TegningSøk i bloggen
Linker


· INSTAGRAM · INTERIØR INSTAGRAMDesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits